ISNHCP

 

Hvad er ISNHCP:

- Institution for the study of natural horse care practices. Uddanner hovtrimmere baseret på The Wild Horse Model. Den tager udgangspunkt i de 4 søjler for Natural Horse Care (NHC), som er fundament for naturlig hestepleje.

De 4. Søjler: 

Er resultatet af Jaime Jacksons studier af de vilde heste i Great Bassin, Nevada - Lessons from the wild, og består af følgende:

  1. Natural opstaldning: Heste er byttedyr, der er skabt til at være på farten 24/7, så for at skabe så naturlige levekår som muligt, kræver det vi skaber nogle miljøer, hvor vi tilgodeser denne adfærd.
  2. Naturlig diet: En vigtig del af NHC er at fodre med så naturlig diet som muligt. Størstedelen af hestens næringsbehov dækkes af godt hø, vitaminer og mineraler.
  3. Naturligt trim: Et naturligt trim defineres ved, at efterligne det slid der ville være på hestens hove, hvis den levede i et naturligt miljø som Great Bassin. 
  4. Naturlig horsemanship: Måden vi kommunikere og samarbejder med hesten med respekt for dens biologi såsom naturlige instinkter, gangarter, temperement, dominans og adfærd.

Hvad disse vildheste i Great Bassin, Nevada, har tilfælles med vores tamheste!!!                    

De er genetisk samme art. Det betyder at den eneste forskel på dem, er måden de lever deres liv.

Hesten vi kender i dag er skabt over 1 million års tilpasning. Den menneskelige indblanding er kun 10000 år gammel, hvilket ikke er nok til at ændre hvad naturen skabte længe før. Desuden er det kun 1000 år siden den første hest blev skoet, hvilket betyder at hesten har klaret sig uden indtil der. 

For mere info 

WWW.naturalhorsecare.dk

WWW.AANCHP.net

WWW.ISNHCP.NET

WWW.Paddockparadise.net

WWW.paddockparadise.eu