Mit trim

Når jeg trimmer, skal det gerne være i samarbejde med hesten. Som udgangspunkt trimmes hesten i freereining, det betyder, at jeg arbejder hen imod, at hesten ikke er bundet under trimningen.

Jeg trimmer efter Jaime Jacksons model, hvor vi efterligner det naturlige slid, der ses hos de vilde heste, der lever i Nevadas ørken. 

De 4 guidlines i et naturligt trim er: 

  • Leave that which naturally should be there - cause no harm
  • Remove that which is naturally worn away in the wild
  • Allow to grow that which should be there naturally but isn't due to human meddling
  • Ignore all pathology. Respect the heeling power of nature

I store træk betyder det, at jeg laver det samme trim, uanset hvordan hoven ser ud og lader hoven selv finde sin vej - respect the heeling power of nature. 

Jeg afbalancerer hælene og finder hovens naturlige vinkel og længde.

Hoven skal ses som kroppens spejl, så hvis din hest ikke fungere uden sko er der ubalance/inflammation i kroppen. Dette kan skyldtes forkert fodring, opstaldning der ikke tilgodeser hestens naturlige adfærd, forkert ridning, forkert trimning mm.  

Jeg kan ikke sikre dig en velfungerende barfodshest, men gennem hyppige trim kan jeg hjælpe hoven godt på vej. Derudover kan jeg guide dig til hvilke knapper du kan skrue på for et bedre helbred til din hest - SÅ ER RESTEN OP TIL DIG 🙂

 

Hesten skal som udgangspunkt stå stille, når den får ordnet hove, men har du en problem- hest så giv mig et ring, så ser vi om vi kan finde ud af noget.